Què són els trastorns relacionats amb les addiccions?

 

Les addiccions són totes aquelles conductes que generen dependència cap a alguna substància, conducta o fins i tot cap a persones.

L’addicció és tal que suposa que la persona giri al voltant d’aconseguir allò del que és addicta. Això provoca moltes vegades que perdi el control i que moltes àrees de la seva vida es vegin afectades.

Generalment també provoca grans dificultats per a frenar la conducta, un estat d’ànim alterat quan aquesta no es pot donar, un fort impediment per a veure les conseqüències derivades de l’addicció i un desig compulsiu per a dur a terme la conducta addictiva.

Existeixen dos tipus d’addicions: les referents a substàncies psicoactives (a drogues) i les addiccions socials (a Internet, al sexe, etc.).

 

Què podem fer al respecte?

El més important en aquests casos quan s’acudeix al psicòleg és realitzar una avaluació de la situació per tal de determinar les característiques de l’addicció: quan va ser el primer contacte amb la substància o conducta addictiva, quan es va donar el consum de manera regular, els tractaments realitzats prèviament, l’estat actual de l’addicció, etc.

La nostra psicòloga especialista en addiccions realitzarà una sessió de psicoeducació per tal que la persona entengui com s’ha originat el seu problema i perquè s’ha mantingut en el temps.

El tractament a realitzar es planificarà de manera individual un cop determinades les dades necessàries. També s’avaluarà la necessitat d’un tractament psiquiàtric combinat.